Képgaléria

2016. október 16-20.

Iskolánk tanulói 2016. október 17-20-ig a Határtalanul program keretében Felvidéki utazáson vettek részt. Az utazást az ELMET támogatta 324500 Ft-tal, mely összeget az iskola a HAT-16-01-0094 azonosítójú pályázaton nyerte.

Az utazás alkalmával meglátogatták Borsiban a Rákóczi kastélyt, amelyben született II. Rákóczi Ferenc, Zemplénben a Földvárat, a görög katolikus templomot és a régi vármegyeházát, majd Nagyráskán az állatfarmot. Következő nap Nagykaposra utaztak, ahol a testvériskolában különböző tanórákon vehettek részt a helyi gyerekekkel. Innen Szirénfalvára mentek, ahol a tájházzal ismerkedtek, majd Nagyszelmecre a kettévágott faluba, ezután Dobóruszkára, ahol Dobó István síremlékét tekintették meg. Harmadik nap Leleszre érkeztek, ahol a Királyok hídját és a monostort láthatták. Sétát tettek a községben. Innen Királyhelmec felé vették útjukat, megtekintették nevezetességeit, majd folytatták az utazást Kövedre, ahol meghallgatták a vár történetét, végül a határ közelében lévő honfoglalás kori temetőt látogatták meg. Utolsó napon Deregnyő nevezetességeit, majd Tőketerbesen az Andrássy kastélyt és környékét nézhették meg. Végül Kassa nevezetességeivel ismerkedtek a tanulók- többek között II. Rákóczi Ferenc síremlékével. Csodálatos, élményekkel teli négy napot tölthettek Felvidéken és sok új ismerettel tértek haza.

Indulás előtt Borsi-A Rákóczi kastély előttBorsi - A Rákóczi kastélybanNagyszelmec - A kettévágott falu

Királyhelmec - Csonka várKirályhelmec - Szent királyaink szobránál

Honfoglaláskori temetőnélKassa - Rodostói ház

2016. április 9.

megtekintése következett. A látottakról, hangulatról szóljanak a képek!

Kedves vendégeink voltak a mai napon. A Gödöllői Királyi Kastély Barátainak Egyesülete tagjai látogattal el Ormosbányára és környékére. Az Ormosbánya Megújhodásáért Alapítvánnyal közösen megtekintették a Sajókápolna határában működő kűlszíni bányát, majd Ormosbányán Sike Ferencné polgármester asszony üdvözölte a vendégeinket. Utunk Rudabányára a református műemlék templomba vezetett, ahol a kazincbarcikai In Aeternum Gospel énekegyüttes dalai és Hadobás Sándor Rudabányáról szóló ismertetője hangzott el. A Bányászattörténeti Múzeum, Színpteriben a világ legnagyobb könyvének majd Szalonnán a református műemlék templomnak a megtekintése következett. A látottakról, hangulatról szóljanak a képek!